Vegaaniset vietnamilaiset kesärullat

Kukapa olisi päivää ennen vappuaattoa uskonut sään lämpenevän yhdessä yössä? On se kummallista miten paljon valo ja lämpö voi vaikuttaa mielialaan! Tosin valon lisääntyminen ei helpota ainakaan meikäläisen väsymystä! En meinaan malta iltaisin mennä nukkumaan ja aamuisin heräilen monta kertaa ennen herätyskellon soimista, kun on niin valoisaa. Suomen kesä on kauneudessaan ja valoisuudessaan niin maaginen, että joka sekunnista on nautittava! Sitä voi sit ottaa päikkärit rannalla tai parvekkeella auringossa, jos ei ole malttanut nukkua ;)

Perjantaina sain päivällisvieraaksi rakkaan perheeni, joilta sain toiveen menusta: vietnamilaisia riisipaperirullia! Rullat sopivat varsin hyvin sosiaalisiin ruokailuihin, jos niitä ei kääri valmiiksi. Ruokailijat voikin osallistaa niiden valmistamiseen asettamalla ison lautasen kiehuvaa vettä pöydälle, josta jokainen saa vuorollaan kastella riisipaperin ja täyttää sen oman maun mukaan täytteillä. Samalla idealla kuin tortillat! Sekasyöjille oli tarjolla soijapalojen lisäksi kanaa, lohta ja katkarapuja. Riisipaperirullissa ja vihanneksissa ei ole itsessään juuri ollenkaan makua. Niiden maku syntyykin hyvästä kastikkeesta! Sain ystävältäni todella hyvän reseptin, joka sopii niin soijapaloihin, tofuun kuin kanaan. Reseptin alkuperästä tiedän sen verran, että se on ystäväni naisystävän siskon ystävän! :D

IMG_8919

Vietnamilaiset riisipaperirullat eli kesärullat 

2 dl soijapaloja/ruokailija

Valkosipulin kynsi

2 rkl Öljyä

2 rkl Ketjab Manis-soijaa

Tuoreita kasviksia ja yrttejä

400 ml kookosmaitoa

4-6 rkl sokeritonta maapähkinävoita (oman maun mukaan)

1 lime

3 rkl Ketjab Manis-soijaa

Sriracha-kastiketta

Keitä soijapaloja viitisen minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta niistä vesi ja anna niiden kuivua. Lämmitä pannulla öljy, lisää siihen pilkottu valkosipuli. Heitä sekaan soijapalat ja sekoita kunnes öljy on imeytynyt niihin. Lisää lopuksi soija ja paista koko ajan sekoittaen, kunnes sekin on imeytynyt soijapaloihin.

Täytteeksi voi käyttää mitä tahansa vihanneksia ja yrttejä. Meillä oli tällä kertaa vaihtoehtoina kurkkua, porkkanaa, silmusalaattia, tuoretta minttua ja korianteria sekä riisinuudelia. Vihannesten suikaloiminen vie yllättävän paljon aikaa, joten niiden valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta sen jälkeen niihin kylmää vettä. Valuta vesi pois.

Valmista kastike juuri ennen ruokailun aloittamista. Laita kookosmaito kattilaan ja lisää siihen maapähkinävoi. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja kuumaa. Lisää sen jälkeen limen mehut ja soija ja sekoita vielä pari minuuttia.

Kastele riisipaperi nopeasti kuumassa vedessä ja varo, liian pitkään kuumassa vedessä liottamista. Riisipaperi pehmenee nopeasti ja rikkoutuu helposti ollessaan liian pitkään kuumassa vedessä. Laita täytteet keskellä, lisää päälle maapähkinävoi-kookos-kastiketta sekä Srirachaa oman maun mukaan. Rullaa riisipaperi kiinni ja taita sen päätyreunat kohti täytteitä.

IMG_7522

IMG_7523

Vaikka rullien perustäytteet ovatkin aika arkisia, niin näiden valmistaminen ja kastikkeen maku tekevät niistä astetta spesiaalimpia! Mitä tuumaatte reseptistä, meneekö testattavaksi?

xx, Sessu

Mainokset
Kategoria(t): SokeriSiili Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s